Ihatod egész nap! Mindenbe teheted, tejföl helyett is!
A gombából készült krefir a következő tulajdonságokkal rendelkezik:
Tökéletesen helyrehozza a szervezet anyagcseréjét.
-megakadályozza, a rákos sejtek növekedését.
-az összes allergiás megbetegedést.
-az összes gyomor-bélrendszeri betegségét, többek között a gyomorfekélyt, stb.,
-normalizálja a bél mikroflórájának a működését.
Gyógyítja:
-a tüdő megbetegedéseit, a hörgőhurutot, a tüdőgyulladást.
-a máj, epe és vese összes betegségeit, többek között feloldja a köveket.
-az összes gyulladásos betegséget, azaz antibiotikus hatása van.
-a cukorbetegséget, azaz normalizálja a szénhidrátcserét.
Teljesen megtisztítja a szervezetet a salakanyagoktól, azaz kivonja a szervezetből az anyagcsere termékeit, többek között a koleszterint, a nehézfémek alkotta sókat és az alkohol feldolgozás utáni végtermékeket.
Fokozza a nemi aktivitást, fiatalítja az egész szervezetet, mivel csökkenti a sejtek öregedését.
Megemeli a tónust és a szervezet belső tartalékait, javítja az emlékezőtehetséget.
Azért, ez nem kevés!!
Megbolondíthatod zöldfűszerekkel: most van a medvehagyma szezonja…
Magokkal!
Lenmag:
A lenmag 35 százalék zsiradékot tartalmaz, aminek 72 százaléka esszenciális, tehát a szervezet számára nélkülözhetetlen. Ebből 58 százalék nélkülözhetetlen zsírsav, amiből a szójababban csak 9 százalék van, a tökmagban 15 százalék, és a dióban 5 százalék. Más
táplálékainkban nem fordul elő, vagy csupán jelentéktelen mennyiségben.
A lenmag tartalmazza a legtisztább és legtöbb esszenciális olajat, amire a szervezetnek szüksége lehet. Ezzel a tulajdonságával ez egyik legértékesebb táplálékunkká vált.
Gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagymennyiségben tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, ként, vasat, cinket, nátriumot, klórt, mangánt, szilíciumot, rezet, fluort, alumíniumot, nikkelt, kobaltot, jódot, krómot stb.
A lenmag Gyógyhatása:
A len nagyon régóta áll az ember szolgálatában ahhoz, hogy megismerjük a gyógy-értékét. Az egyik legértékesebb forrásává kell válnia táplálékunknak. A lenmagnak, illetve a lenolajnak minél több teret kell hódítania táplálékozásunkban, mivel napról napra újabb és újabb felfedezések bizonyítják gyógyhatását.
Serkenti az agyműködést:
A lenmag megakadályozza a test koleszterin lerakódását, amennyiben kizárólag ezt a nélkülözhetetlen zsírsavat fogyasztjuk a közönséges zsírok helyett. Ily módon hat a kapilláris vérerek működésére, megakadályozva azok eldugulását az agyban és a vesékben. Ezzel a tulajdonságával számos más öregkori nyavalyától kímél meg a lenolaj, vagy legalábbis késlelteti azokat.
Izületi gyulladás:
Megkeni a csuklókat, így csökkenti a degeneratív betegségek okozta fájdalmát illetve hozzájárul az összes autoimmun betegségek hatékonyságának csökkentéséhez.
Bronhitis, tüdő görcsös összehúzódása:
A lenmag kitűnő ellenszere a légutak gyulladásos megbetegedéseinek. A hörghurut lefolyásának könnyítésére szolgál a lenmag fogyasztása, vagy lenolaj, a görcsös összehúzódás enyhítésére. Így nemcsak a hörgők, ingerlésére hat enyhítően, hanem a tüdőre is.
Negyed liter forró vízbe tegyünk másfél evő kanál lenmagot, és forraljuk tíz percen át. Tegyük félre még fél órára, hogy jól kiázzon. Melegítsük fel ismét, és igyuk meg. Ha mindenképpen édesíteni akarjuk, használjunk mézet.
Ekcéma:
A lenmag, illetve lenolaj a máj állapotára is gyógyító hatással van. Ide tartozik a zsíros máj, és ezzel a fontos szervünkkel kapcsolatos összes betegség. A bőrbetegségek gyógyulásának előfeltétele az ok gyógyítása. Ha sikerül tehermentesíteni a májat, a bőrbetegségtől, így az ekcémától is megszabadulunk.
Kövek és homok ellen:
Epe-, vese- és húgyhólyag- kő és homok valamint gyulladás esetén is fogyaszthatunk lenmag teát. Ebben az esetben azonban ajánlatos egy kanál olíva olajat is bevenni. A teát a már előbb említett módon készítsük el. Az epekő keletkezéséről már volt szó. A megkeményedett anyagok feloldásában játszik a lenolaj az epekő hatásának enyhítésekor.
Gyomorfekély:
A gyomorsav termelésére is jótékonyan hat a lenmag. Így közvetett úton lényegesen hozzásegít a gyomorfekély gyógyulásához is.
Összefoglalva: az otthon készült kefir élőflórás,
a tavaszi méregtelenítés elengedhetetlen terméke.
Jó étvágyat!